Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Επεισόδια στη Σύνοδο G20: Συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος του Αμβούργου

Ο δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους της πόλης για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζουμε ότι έγιναν βίαιες συμπλοκές με τους εκατοντάδες κουκουλοφόρους να πετούν μολοτόφ, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, και την αστυνομία να χρησιμοποιεί εκτοξευτήρες ύδατος και σπρέι πιπεριού για να τερματίσει τα επεισόδια. Μεταξύ των άλλων, οι διαδηλωτές κατέστρεψαν δεκάδες αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιές.

Ο σοσιαλδημοκράτης Σολτς δήλωσε πως δεν κατέστη δυνατό να διασφαλίσει την ασφάλεια στην πόλη καθόλη την διάρκεια της Συνόδου, σημειώνοντας: «Για ό,τι συνέβη ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες του Αμβούργου».

Πολλά μέλη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ζήτησαν την παραίτηση του Σολτς, κατηγορώντας τον για την αποτυχία να περιορίσει τις βίαιες διαδηλώσεις.

Ο δήμαρχος του Αμβούργου κατηγόρησε για τα βίαια επεισόδια έναν «εγκληματικό όχλο» ο οποίος ήθελε, όπως δήλωσε, να τραυματίσει και να σκοτώσει ανθρώπους. «Είμαι ικανοποιημένος ότι κανένας δεν σκοτώθηκε», πρόσθεσε. 



Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/696678/epeisodia-sti-sunodo-g20-suggnomi-zitise-o-dimarhos-tou-amvourgou/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.