Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Formula E – Montreal ePrix – Αγώνας (30/7) – Νίκησε ο Vergne, πρωταθλητής ο Di Grassi



O Lucas Di Grassi κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα στην Formula Ε. Με τον Buemi να πέφτει νωρίς τελευταίος το έργο του Βραζιλιάνου ήταν εύκολο και δεν ρίσκαρε έτσι περιορίστηκε στην 6η θέση.
Την παρθενική του νίκη στην Formula E πήρε ο Vergne. O Γάλλος της Techeetah πέτυχε αυτό που πάλευε από την αρχή της σεζόν. Βάθρο για Rosenqvist και Lopez. Τρίτο σερί πρωτάθλημα για την Renault στους κατασκευαστές.
Η σειρά της εκκίνησης είχε ως εξής : Rosenqvist, Bird, Vergne, Heidfeld, Di Grassi, Abt, Dillmann, Piquet, Sarrazin, D’ Ambrosio. Από την 13η θέση ο Buemi, 20η και με επιπλέον 10 δεύτερα ποινή στο pit η Renault του Prost.
Στην εκκίνηση ο Sarrazin είχε τετακε ενώ κομμάτι από το μονοθέσιο του Buemi αποκολλήθηκε στο πίσω μέρος. Ο Ελβετός πάντως ανέβηκε 11ος ενώ ο Di Grassi έπεσε 7ος.
Στον 3ο γύρο ο Buemi πέρασε από τα pit και επέστρεψε στην πίστα τελευταίος ! Καταστροφική η αρχή για τις Renault που έπεσαν στο 19-20.
Μετά τον 5ο γύρο πρώτοι 5 ήταν οι Rosenqvist, Vergne, Bird, Heidfeld και Dillmann. Στο 7-8 οι οδηγοί της ABT.
Στον 12ο γύρο ο Buemi έφτασε και εύκολα προσπέρασε τον teamate του. Παράλληλα ο Lopez πέρασε τον Dillmann για την 5η θέση.
Στο βάθρο ο Sam Bird εύκολα πέρασε τον Heidfeld κάτι που άμεσα έκανε και ο Lopez.
Στα μισά του αγώνα ξεκίνησαν οι αλλαγές των μονοθεσίων, προσπέρασμα στον Carroll για τον Buemi.
Χωρίς προβλήματα και ανατροπές οι αλλαγές για τους οδηγούς. Έχασαν 2 θέσεις οι Di Grassi και Abt. Την ίδια στιγμή ο Rosenqvist άνοιξε την διαφορά από τον Vergne.
Στον 24ο γύρο οι δύο οδηγοί της ABΤ ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο του D’ Ambrosio και έφτασαν στις θέσεις 8 και 8. Στην 16η ο Buemi ενώ ο Prost μπήκε και πάλι στα pit.
Με 10 γύρους να απομένουν ο J-E Vergne μείωσε σημαντικά τη διαφορά από τον Rosenqvist. Οι Di Grassi και Abt μέσα σε 2 γύρους πέρασαν τους Engel και Dillmann και έφτασαν στο 6-7, ωστόσο ήταν αρκετά μακριά από να περάσουν την Renault στους κατασκευαστές.
Στον 30/37 ο Vergne εύκολα πέρασε τον Rosenqvist στην μάχη της 1ης θέσης. Στην μάχη του βάθρου οι δύο Virgin με τον Lopez να προσπερνά τον Bird.
Δύο γύρους πριν το τέλος ο Buemi έφτασε 11ος, επαφή με τον Frinjs και μετά με τον τοίχο για τον Duval.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.