Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Formula E – Montreal ePrix – Αγώνας (29/7) – Βήμα τίτλου για Di Grassi



O Lucas Di Grassi κέρδισε τον πρώτο αγώνα στο Μόντρεαλ και βρέθηκε στο +6 από τον S.Buemi. Βάθρο για Vergne και Sarrazin. Στην 4η θέση ο Buemi. Στην 10αδα οι Abt, Bird, Prost, Evans, Frijns και Rosenqvist.
Στις 23:00 ώρα Ελλάδος πραγματοποιήθηκε ο προτελευταίος αγώνας της Formula E στον Καναδά.
Την pole κατέκτησε και ξεκίνησε 1ος ο Di Grassi ακολούθησαν οι Sarrazin, Rosenqvist, Prost, Vergne, Evans, Carroll, Turvey, Dillmann και Duval. Από την 12η ο Buemi  δίπλα του στην 11η ο teamate του Di Grassi, ο Daniel Abt.
Στην εκκίνηση ο Prost έπεσε 6ος και ο Buemi 17oς. Μπροστά κανένα πρόβλημα για  Di Grassi, Sarrazin και Rosenqvist.
Νωρίς ο Ελβετός της Renault έφτασε την 13η θέση προσπαθώντας να κερδίσει το χαμένο έδαφος μέσα σε μόλις 4 γύρους.
Παράλληλα τα ταχύτερα περάσματα άλλαζαν χέρια στους πρώτους 10 γύρους.
Στον 10ο γύρο ο D.Abt πέρασε τον Heidfeld στην μάχη της 10ης θέσης, την ίδια στιγμή ο Buemi ανέβηκε 12ος στην θέση από την οποία εκίνησε.
Τρεις γύρους μετά ο Buemi πέρασε 11ος καθώς προσπέρασε και τον Heidfeld, ενώ 9ος ο Abt που πέρασε τον Duval, το ίδιο προσπέρασμα έκανε εύκολα και ο Buemi μπαίνοντας στην 10αδα.
Επαφή μεταξύ Duval και Heidfeld. Με τον πρώτο να μένει τελευταίος ενώ ο Γερμανός εγκατέλειψε με σπασμένη ανάρτηση.
Έτσι στον 15ο γύρο είχαμε Full Course Yellow. O Di Grassi και άλλοι οδηγοί αποφάσισαν μπουν στα Pit για αλλαγή μονοθεσίου.
Ο Buemi βρέθηκε πίσω από τον Abt που σκόπιμα τον καθυστέρησε, Ο Ελβετός πάντως βρέθηκε μπροστά του μετά την αλλαγή. Ο teammate του Di Grassi έπειτα έπεσε πάνω στον Buemi, με τον τελευταίο να φωνάζει στο team radio χωρίς περαιτέρω προβλήματα για κανέναν από τους 2.
Με το καθεστώς FCY να τελειώνει και με τους οδηγούς να αλλάζουν μονοθέσιο, Ο Di Grassi άνετα ήταν πρώτος, ο Vergne πέρασε τους Sarrazin, Rosenqvist με τους Evans, Prost, Turvey και Buemi να ακολουθούν.
Στον 21ο γύρο οι Buemi και Abt προσπέρασαν εύκολα τον Turvey και ανέβηκαν στις θέσεις 6 και 7, στην 5η έφθασε ο Prost.
Μετά από δύο γύρους η Renault του Buemi θα ανέβει 6ος και χρησιμοποιεί το fanboost για να καλύψει την διαφορά από τον 5ο Prost.
Στον 25/35 ο Lopez χτύπησε στις μπαριέρες και οι αγωνοδίκες έβγαλαν το αυτοκίνητο ασφαλείας, κάτι που άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες του αγώνα.
Το SC απομακρύνθηκε στον 28ο γύρο με τον Buemi εύκολα να περνά τον teamate του. Προσπέρασμα στον Prost έκανε και o Αbt βάζοντας σε μπελάδες και τον Buemi, επαφές στις πιο πίσω θέσεις.
Στον 31ο γύρο ο Rosenqvist ακούμπησε στον τοίχο στραβώνοντας την ανάρτηση, ο Buemi kai o Abt τον προσπέρασαν άμεσα κάτι που αργά ή γρήγορα έκαναν και οι υπόλοιποι οδηγοί.
Παρότι πιέστηκε από τον Vergne, o Di Grassi κράτησε την νίκη. O Buemi δεν κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Sarrazin και έμεινε 4ος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.