Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Με κινητήρες Ferrari η Sauber το 2018!



Η ελβετική ομάδα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους ιταλικούς κινητήρες και την επόμενη σεζόν στην F1, μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης συνεργασίας της με τη Honda.
Η συνεργασία θα είναι πολυετής και αγορά τη χρήση κινητήρων τελευταίας τεχνολογίας από τη Sauber, και όχι όπως φέτος που χρησιμοποιούσε περσινούς.
Ο διευθυντής της ομάδας, Fred Vasseur, δήλωσε:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επιβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη Scuderia Ferrari ως προμηθεύτρια των κινητήρων μας με τη μορφή μιας πολυετούς συμφωνίας».
«Η κοινή εμπειρία μεταξύ της Sauber F1 και της Ferrari δημιούργησε ένα ισχυρό θεμέλιο, το οποίο θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, επίσης όσον αφορά την εξέλιξη του αυτοκινήτου του 2018».
«Είμαι πεπεισμένος ότι από κοινού μπορούμε να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που αντανακλούν το πάθος και την αποφασιστικότητα που πάντα βρισκόταν πίσω από τη Sauber F1».
Η Sauber συνεργάστηκε αρχικά με την Ferrari το 1997, και η νέα συμφωνία έρχεται μετά από απαίτηση των νέων ιδιοκτητών (Longbow Finance) για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ομάδας.
Η επιλογή κινητήρων της Ferrari μπορεί επίσης να οδηγήσει την ελβετική ομάδα να επιλέξει έναν από τους νέους οδηγούς της Ferrari για τον επόμενο χρόνο – με τους Antonio Giovinazzi και Charles Leclerc να αναζητούν ευκαιρίες για την F1.
Ο Vasseur τόνισε ότι μετά την υλοποίηση της συμφωνίας για τον κινητήρα, θα έρθει και η σειρά για την επιλογή του οδηγικού διδύμου για το 2018.
«Αυτό θα είναι μέρος των συζητήσεων σίγουρα», είπε. «Θα δούμε κάθε σημείο ένα προς ένα, θα λύσουμε πρώτα την κατάσταση του κινητήρα και μετά τους οδηγούς».                                                                                                                                                                                                       πηγή: http://f1fan.gr/?p=50249

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.