Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Bullying στους δανειολήπτες από εισπρακτικές εταιρείες

Bullying στους δανειολήπτες από εισπρακτικές εταιρείες

Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι καταγγελίες δανειοληπτών όσον αφορά τις πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίες με παράνομες μεθόδους τούς παρενοχλούν τόσο στον χώρο εργασίας όσο και στο σπίτι.

Σύμφωνα με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», από 463 καταγγελίες δανειοληπτών στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή το 2014, αυτές αυξήθηκαν σε 615 το 2016, ενώ συνολικά έως και σήμερα έχουν φθάσει στο ύψος - ρεκόρ των 2.106 καταγγελιών. Εκτιμάται ότι το φαινόμενο θα προσλάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις το επόμενο διάστημα αν η πολιτεία δεν βάλει φραγμούς. Ενδεικτικό είναι ότι έως τώρα πρόστιμα έχουν επιβληθεί μόνο σε 31 περιπτώσεις. Οι μαρτυρίες των «θυμάτων» των εισπρακτικών εταιρειών αποτυπώνουν το πρόβλημα.

«Τριάντα πέντε φορές με πήραν τηλέφωνο μέσα σε μόνο μία μέρα. Από την ίδια εισπρακτική. Δεν θυμάμαι αν ήταν ο ίδιος υπάλληλος, ούτε πόσες φορές απάντησα. Το μόνο που θυμάμαι είναι τον φόβο ότι κάτι πολύ άσχημο θα μου συμβεί. Και τη φωνή του υπαλλήλου της εταιρείας να με απειλεί ότι εγώ και η οικογένειά μου θα βρεθούμε στον δρόμο αν δεν πληρώσουμε τις οφειλές μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.