Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ο Bottas ευχαρίστησε τον Hamilton που κράτησε την υπόσχεσή του



Ο οδηγός της Mercedes Valtteri Bottas εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Lewis Hamilton που κράτησε την υπόσχεση του προς το τέλος του αγώνα. Ο Hamilton κινούταν σταθερά πίσω από τον 3ο Bottas μετά την περίοδο των pitstop, με τον Φινλανδό να δέχεται εντολή να αφήσει τον Lewis Hamilton να τον περάσει με σκοπό να περάσει τους οδηγούς της Ferrari. O Hamilton έμεινε κολλημένος στο πίσω μέρος του Kimi Raikkonen για αρκετούς γύρους δίχως να μπορεί να περάσει τον Φινλανδό την ώρα που είχε απομακρυνθεί από τον Bottas.
Παρ’όλα αυτά ο Hamilton ελάττωσε ταχύτητα στον τελευταίο γύρο κοντά στα 9 δευτερόλεπτα επιτρέποντας τον Valtteri Bottas να τον περάσει στην τελευταία στροφή και να πάρει αυτός την 3η θέση.
«Ευχαριστώ τον Lewis που κράτησε την υπόσχεση του και με άφησε να περάσω στο τέλος γιατί του έδωσα την ευκαιρία να προσπαθήσει να περάσει τις δύο Ferrari.» Συνέχισε λέγοντας για τον αγώνα του. «Καταρχήν το ξεκίνημα ήταν συνηθισμένο οπότε δεν μπόρεσα να επιτεθώ στην 1η στροφή. Το αρχικό ξεκίνημα ήταν καλό αλλά είχα κακό ανέβασμα από την 1η στην 2η ταχύτητα. Οι Ferrari έδειχναν πολύ δυνατές με την πολύ μαλακή γόμα αλλά μετά το πρόβλημα που είχε ο Sebastian έκανε τον αγώνα πιο ενδιαφέρον.»
«Είχαμε προβλήματα με την ενδοεπικοινωνία, δεν γνωρίζω που ήταν το πρόβλημα, παρ’όλα αυτά προσπαθούσα να φτάσω κοντά στον Kimi και να επιτεθώ αλλά δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω.Έπειτα αλλάξαμε θέσεις σαν ομάδα, ο Lewis προσπάθησε επίσης αλλά την ώρα που το έκανε αυτό εγώ δυσκολευόμουν με τα πιο αργά μονοθέσια, χάνοντας χρόνο με μερικούς και παράλληλα χάνοντας τον ρυθμό που είχα.Η ομάδα μου υποσχέθηκε πως θα έπαιρνα πίσω την θέση, πράγμα που έγινε και είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που η ομάδα κράτησε την υπόσχεση της. Δεν νομίζω ότι κάθε οδηγός θα έδινε πίσω την θέση του όταν παλεύεις για θέσεις στο βάθρο, καλό για την ομάδα αλλά δυστυχώς ήταν ένας αγώνας που προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τις απώλειες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.