Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Με αίμα "βάφτηκαν" οι κάλπες στη Βενεζουέλα

Με αίμα βάφτηκαν οι κάλπες στη Βενεζουέλα: Τρεις νεκροί
Τέσσερις νεκροί - Συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις
Σε κλίμα έντασης εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα, καθώς στην πρωτεύουσα Καράκας σημειώθηκε έκρηξη, από την οποία φέρεται να έχουν τραυματιστεί αρκετοί αστυνομικοί.
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, οι οποίοι επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο τεσσάρων ατόμων, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεταξύ των οποίων ενός 39χρονου δικηγόρου, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τη Συντακτική Συνέλευση και ενός νεαρού στελέχους του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Δράση για τη Δημοκρατία».
Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ώρες. 
Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία
Οι κάλπες για την ανάδειξη των μελών της Συντακτικής Συνέλευσης, η οποία θα διαθέτει ενισχυμένες υπερεξουσίες, είναι «ανοιχτές» από τις 6.00 το πρωί (13.00 ώρα Ελλάδος).
Ο πρόεδρος της χώρας, Νικόλα Μαδούρο, μετά από τέσσερις μήνες διαδηλώσεων, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 115 άτομα, προσδοκά -μέσω της εκλογικής διαδικασίας- την αποκατάσταση της τάξης και την εξομάλυνση της έντασης.
Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, έχει καλέσει τους πολίτες να απέχουν από την ψηφοφορία, κλιμακώνοντας ως εκ τούτου, την άσκηση πίεσης προς το καθεστώς του Καράκας.
Στο πλευρό της έχουν συνταχθεί αρκετές χώρες του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ αλλά και οι Παναμας - Κολομβία, οι οποίες έχουν ανακοινώσει πως δεν θα αναγνωρίσουν τη Συντακτική Συνέλευση.
Την ίδια ώρα, ταξιδιωτική οδηγία, προκειμένου να αποφύγουν τις επισκέψεις στη χώρα της νότιας Αμερικής, έχουν εκδώσει οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό, ενώ η Air - France έχει αναστείλει προσωρινά όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις προς το Καράκας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.