Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ρέγκλινγκ: Η ευρωζώνη χρειάζεται ένα κοινό ταμείο για να βοηθά τα μέλη της σε περίπτωση κρίσης

Η ευρωζώνη θα πρέπει να έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίζει ένα κράτος μέλος σε περίπτωση έκτακτης κρίσης, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Όταν ρωτήθηκε αν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να στηρίξει την πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για έναν κοινό υπουργό Οικονομικών στην ευρωζώνη και έναν κοινό προϋπολογισμό, ο Ρέγκλινγκ απάντησε ότι δεν θέλει να κάνει κήρυγμα στη Μέρκελ.

«Όμως πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια περιορισμένη οικονομική δυνατότητα στην ευρωζώνη, ώστε να μπορούμε να στηρίζουμε τις χώρες μέλη σε περίπτωση ξαφνικής κρίσης», εκτίμησε.

Αυτό το ταμείο έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να διαθέτει πόρους που θα αντιστοιχούν στο ένα ή δύο τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της ευρωζώνης, εξήγησε ο ίδιος, κάτι που σημαίνει περίπου 100 με 200 δισεκατομμύρια ευρώ.



Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/696764/regling-i-eurozoni-hreiazetai-ena-koino-tameio-gia-na-voitha-ta-meli-tis-se-periptosi-krisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.