Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ο Λαβρόφ απορρίπτει το σενάριο εμπλοκής της Ρωσίας στις γερμανικές εκλογές

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα τις κατηγορίες ότι η Μόσχα θα επιχειρήσει να επηρεάσει τις γερμανικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο, εξαπολύοντας κυβερνοεπιθέσεις.

«Μας κολακεύει όταν προσπαθούν να μας παρουσιάσουν σαν μια χώρα που μπορεί να καθορίσει την τύχη όλου του κόσμου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας που είχε προσκληθεί να μιλήσει σε ένα γερμανικό ίδρυμα στο Βερολίνο. «Αν ήταν έτσι τα πράγματα, όλες οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες γύρω μας δεν θα είχαν αυτή την (εχθρική) στάση απέναντι στη Μόσχα. Δεν θα υπήρχε ίσως ουκρανική κρίση, ούτε άλλα προβλήματα», πρόσθεσε.

Η Ρωσία κατηγορείται ότι προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Ο Λαβρόφ επανέλαβε ότι παρά τις οκτάμηνες έρευνες που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ για το θέμα αυτό «δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα συγκεκριμένο γεγονός» που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς αυτούς. «Νομίζω ότι είναι πολύ καταστροφική η προσέγγιση όταν χαιρόμαστε να απολαμβάνουμε τις διαρροές και αυτές τις ψευδείς πληροφορίες», εκτίμησε.

Στη Γερμανία, οι υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν στην ετήσια έκθεσή τους για τον κίνδυνο να προσπαθήσει η Μόσχα μέσω κυβερνοεπιθέσεων να επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Τον περασμένο μήνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι οι χάκερ μπορεί να προέρχονται «από οπουδήποτε» αφού «είναι ελεύθεροι άνθρωποι, σαν τους καλ
λιτέχνες».


Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/696942/o-lavrof-aporriptei-to-senario-eblokis-tis-rosias-stis-germanikes-ekloges/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.