Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ο Τζεφ Μπέζος ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς - Είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Με περιουσία που ξεπερνά τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τζεφ Μπέζος είναι αυτήν την στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος, η σημερινή άνοδος στη μετοχή της Amazon και η πτώση της μετοχής της Microsoft είχε ως αποτέλεσμα ο CEO της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής του κόσμου να αυξήσει την περιουσία του κατά περισσότερο από 800 εκατομμύρια δολάρια και να κλέψει τα πρωτεία από τον Μπιλ Γκέιτς.

Αν οι τάσεις αυτές διατηρηθούν μέχρι το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, ο Μπέζος θα είναι και επίσημα ο πρώτος επιχειρηματίας που έριξε τον ιδρυτή της Microsoft από το βάθρο του την τελευταία 7ετία και ένας από τους μόλις έξι μεγιστάνες που έχουν κατακτήσει τον τίτλο του «πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο» τα τελευταία 30 χρόνια.

Όχι κι άσχημα για κάποιον που ξεκίνησε να πουλάει βιβλία από το γκαράζ του σπιτιού του πριν από μόλις 22 χρόνια, για χτίσει στη συνέχεια μια αυτοκρατορία με το όνομα Amazon...



Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/700883/o-tzef-bezos-xeperase-ton-bil-geits-einai-pleon-o-plousioteros-anthropos-ston-kosmo/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.