Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Εννέα μεγάλα έργα αλλάζουν την όψη της Αττικής, σύμφωνα με την Ρένα Δούρου


Η Περιφέρεια Αττικής προωθεί σειρά έργων α) αναπτυξιακών β) υποδομής γ) κοινωνικού περιεχομένου. Στόχος η λειτουργία ενός νέου περιφερειακού μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης, με όρους κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, «σε τροχιά υλοποίησης έχουν εισέλθει σοβαρά έργα που αλλάζουν την όψη της Αττικής, βάζουν τις βάσεις κρίσιμων υποδομών που λείπουν από την Περιφέρεια, δημιουργούν θέσεις εργασίας, και συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».
Ενδεικτικά η Περιφέρεια Αττικής:
Προχωρά στην ανάπλαση του Φαληρικού όρμου: πρόκειται για έργο υποδομής, υπερτοπικής σημασίας, που αλλάζει το παράκτιο μέτωπο, αίρει τον αποκλεισμό της πρόσβασης των πολιτών στην παραλία, συνδέοντας την περιοχή με τη θάλασσα. Παράλληλα θωρακίζει αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή Μοσχάτου ? Ταύρου, Καλλιθέας, απαλλάσσοντας 160.000 πολίτες από την ανασφάλεια και τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. Αλλάζει ριζικά το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής, η οποία εντάσσεται δυναμικά στον τουριστικό χάρτη. Το έργο υλοποιείται σε χρόνους ρεκόρ με την εφαρμογή του νέου, περί Δημοσίων Συμβάσεων νόμου (ν. 4412/2016), υπερβαίνοντας σειρά γραφειοκρατικών προσκομμάτων και εμποδίων. Προϋπολογισμός 150 εκατομμύρια ευρώ.
Προχωρά στην υλοποίηση του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της Αίγινας για την υδροδότηση του νησιού. Δίνεται έτσι λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, με τον πιο σύγχρονο τεχνικά και οικονομικό τρόπο, με όρους διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Πρόκειται για μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα λιμενικό έργο προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων. Έχουν ήδη ανοιχθεί οι οικονομικές προσφορές και αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος με πολύ σημαντική έκπτωση για τέτοιου είδους έργο.

Προχωρά στην αποκατάσταση προσφυγικών πολυκατοικιών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου: έργο πνοής για το κέντρο της πρωτεύουσας, προϋπολογισμού 46 εκατομμυρίων. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιεί έναν σχεδιασμό ετών της αείμνηστης Α. Βρυχέα  σχεδιασμό ιστορικής μνήμης και κοινωνικού περιεχομένου. Αφορά στη δημιουργία Μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης καθώς και στην οικοδόμηση κοινωνικών κατοικιών και ξενώνων για την εξυπηρέτηση των ασθενών του Αγίου Σάββα.


Κατερίνα Ρουμελιώτη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.