Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Η Ρωσίδα δικηγόρος που συνάντησε τον υιό Τραμπ είχε πελάτη την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της συνάντηση του υιού Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το πρακτορείο Reuters η Ρωσίδα δικηγόρος που συναντήθηκε με τον γιο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πριν από τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου είχε  επί χρόνια πελάτη της τη ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB.

Το πρακτορείο επικαλείται ρωσικά δικαστικά έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι η Νατάλια Βεσελνίτσκαγια, μεταξύ του 2005 και του 2013, εκπροσώπησε τα συμφέροντα της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διάδοχος της KGB) σε δικαστική διαμάχη σχετική με την ιδιοκτησία κτηρίου στη βορειοδυτική Μόσχα.

Από τα σχετικά έγγραφα δεν προκύπτει ότι η Βεσελνίτσκαγια ήταν υπάλληλος της ρωσικής κυβέρνησης ή των μυστικών υπηρεσιών. Άλλωστε η ίδια έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το Κρεμλίνο. Ωστόσο το γεγονός ότι εκπροσώπησε την FSB μπορεί να κινήσει νέες υποψίερς στην Ουάσιγκτον δεδομένου ότι το  2016 η κυβέρνηση Ομπάμα την κατηγόρησε ευθέως ότι σχετίζεται με τις κυβερνοεπιθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, έγινε επίσης γνωστό από το Αμερικανικό δίκτυο CNN ότι ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ζήτησε από τον Λευκό Οίκο να φυλάξει όλα τα έγγραφα που αφορούν τη συνάντηση που είχε πέρσι ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος με μια Ρωσίδα δικηγόρο η οποία υποτίθεται ότι θα του παρέδιδε πληροφορίες επιζήμιες για τη Χίλαρι Κλίντον.

Το CNN επικαλέστηκε ένα αντίγραφο της επιστολής που απέστειλε ο Μιούλερ στον αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.



Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/699257/i-rosida-dikigoros-pou-sunadise-ton-uio-trab-eihe-pelati-tin-omospondiaki-upiresia-asfaleias-tis-rosias/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.