Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ο απολογισμός του Γιώργου Μορφέση για την Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών



ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ / ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Ο αγώνας με την Ισπανία, που έκρινε τη (μη) πρόκριση της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών στα ημιτελικά του 17ου παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Βουδαπέστης, και ο εφιαλτικός τρόπος που πραγματοποιήθηκε, στοιχειώνει αρκετές μέρες μετά, την καθημερινότητα του Γιώργου Μορφέση.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος χαίρει εκτίμησης και σεβασμού όλων των συναδέλφων του που μετείχαν στη μεγάλη γιορτή του πόλο, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την Αυστραλία και τη νίκη με 8-6 που έφερε την εθνική στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, κάνει τη συνολική αποτίμηση της πορείας της ομάδας .
Δεν κρύβει την πίκρα του, υπογραμμίζει ότι η ελληνική ομάδα άξιζε την τετράδα, εκφράζει την υπερηφάνεια του γι΄αυτή και τονίζει με σιγουριά, ότι το μέλλον της ανήκει.
"Τόσο σήμερα, όσο και προχθές ήταν τα παιχνίδια των απογοητευμένων», ανέφερε. «Παρ΄όλα αυτά ήμασταν σοβαροί και πήραμε τη νίκη όπως οφείλαμε να κάνουμε. Και την Τετάρτη με την Ουγγαρία προσπαθήσαμε, με τα λάθη μας φυσικά, να πάρουμε τη νίκη και να βάλουμε την εθνική, όσο το δυνατόν ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη.»
"Θεωρώ ότι η ομάδα αδικείται πάρα πολύ που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση(7η). Είμαι πολύ στενοχωρημένος, γιατί είχε πολλές δυνατότητες. Άξιζε να παίξει αν όχι τελικό, γιατί είναι μεγάλη κουβέντα, άξιζε να είναι στην τετράδα. Κάποιες διαιτητικές αποφάσεις και κάποια λάθη δικά μας, διαχείρισης του χρόνου, στο τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο, δυστυχώς μας στέρησαν αυτή τη δυνατότητα.»
"Και για όσους έχουν αμφιβολία, μπορούν να δουν το βίντεο. Τα τελευταία δύο γκολ που δεχτήκαμε με την Ισπανία. Στον παίκτη λιγότερο… Έπρεπε βέβαια κι εμείς να ήμασταν καλύτεροι στον λιγότερο, να βγάλουμε το μπλοκ και να πάμε στην τετράδα".
"Είμαστε υπερήφανοι, γιατί παίξαμε ωραίο πόλο, αλλά πολύ απογοητευμένοι για τη θέση που καταλαμβάνουμε. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, την ίδια δουλειά, με την ίδια όρεξη, γιατί αυτή η ομάδα, όπως έχω πει στο παρελθόν έχει δυνατότητες, οι οποίες θα φανούν στο μέλλον".
"Οι υποχρεώσεις δεν τελειώνουν, υπάρχει χρόνος. Επειδή όμως ο χρόνος περνά, θα πρέπει να είμαστε πολύ έτοιμοι και προγραμματισμένοι. Όπως ήμασταν αρκετά καλά εφέτος. Κάναμε καλές προετοιμασίες, ήμασταν σε καλό επίπεδο, κι ήταν κρίμα που αυτό δεν αποτυπώθηκε, εξαιτίας κάποιων διαιτητικών λαθών. Και το ξαναλέω, γιατί είμαστε απογοητευμένοι και θυμωμένοι με αυτή την ιστορία…"
-Κι επειδή η ομάδα όπως κάθε οργανισμός θα πρέπει να ενισχύεται και  να ανανεώνεται, υπάρχει μια εξαιρετική φουρνιά, που πλαισιώνει τις πιο παλιές… Οι 20χρονες  Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Έλενα Ξενάκη και η 19χρονη Νικόλ Ελευθεριάδου…
"Εννοείται πως υπάρχει επόμενη ημέρα. Φτάνει να υπάρχει όρεξη δουλειά και προγραμματισμός. Έρχονται παιδιά από πίσω. Η εθνική ομάδα θα μείνει σε υψηλό επίπεδο, όπως ήταν. Είναι θέμα των παιδιών που έρχονται, να δείξουν τη δουλειά τους με την παρουσία τους και να κερδίσουν την θέση τους στην εθνική ομάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.