Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Βλάχος: «Μας στενοχωρεί, αλλά τα πάντα για το μετάλλιο»



ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ, ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Η εθνική ομάδα πόλο, μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο (στο οποίο προηγήθηκε δύο φορές, η τελευταία με 4-3), με αντίπαλο την υπερδύναμη του αθλήματος Ουγγαρία, σίγησε επιθετικά για σχεδόν είκοσι λεπτά, και παρότι κράτησε την αντίπαλο της στα επτά γκολ, δεν θα μπορούσε να έχει προσδοκίες για κάτι καλύτερο.
Με τεράστιες διακρίσεις, η οικοδέσποινα του 17ου παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου, με επί μέρους σκορ 4-0, πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη με 7-5 στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης και πλέον στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (29.7) στις 21:30 θα αντιμετωπίσει την Κροατία, η οποία στον δεύτερο ημιτελικό έκανε την έκπληξη, επικρατώντας της Σερβίας με 12-11.
Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στην μικρό τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί την ίδια μέρα στο εμβληματικό «Άλφρεντ Χάγιος» στις 16.00 με αντίπαλο τη χρυσή ολυμπιονίκη, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2016, Σερβία. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη Βουδαπέστη και στο πλαίσιο του Γ’ ομίλου και η Ελλάδα είχε γνωρίσει την ήττα με 11-6.
«Νομίζω κάναμε μια πολύ αξιόλογη και αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θόδωρος Βλάχος. Ξέραμε ότι η Ουγγαρία ήταν το φαβορί, πόσο μάλλον στο «σπίτι της». Γνωρίζαμε ότι το παιχνίδι ήταν επικίνδυνο να φύγει από την αρχή. Μπήκαμε με πολύ αποφασιστικότητα κι ήμασταν εμείς που το οδηγούσαμε, μέχρι ένα σημείο που δεχτήκαμε ένα γκολ από τον φουνταριστό, γκολ που απαγορεύεται να τρως σ ένα παιχνίδι που το σκορ τελειώνει 7-5. Κι εκεί νομίζω γύρισε όλο το σκηνικό υπέρ τους, μέσα σε μια κολασμένη ατμόσφαιρα. Τότε τους έφυγε ένα βάρος, τους έφυγε το άγχος. Νομίζω σήμερα το πρόβλημά μας ήταν επιθετικό, είχαμε τρία πολύ καλά σουτ που νομίζω ίσως  μας αδίκησε η μπάλα. Θα μπορούσαμε να βάλουμε δύο – τρία από αυτά. Πολλές ήταν και οι καλές αποκρούσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα. Δεν είχαμε καλό ποσοστό και διάβασμα στα παραπάνω μας. Με 5 γκολ δεν κερδίζεις ένα τέτοιο ημιτελικό και μια ομάδα όπως η Ουγγαρία. Παρ΄ όλα αυτά τα επτά γκολ που δεχτήκαμε είναι ικανοποιητικός αριθμός για μια από τις πιο επιθετικές ομάδες του κόσμου.»
«Στο τέλος μένει ότι χάσαμε, ότι δεν κάναμε μια μεγάλη πρόκριση, μέσα σε μια πολύ δυνατή έδρα. Κι έτσι όπως πήγε το παιχνίδι μας στενοχωρεί. Γιατί ήμασταν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σ αυτά που είχαμε σχεδιάσει.»
-Η Ελλάδα έχει μια συνεπή παρουσία σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, οπότε ανασυγκροτείται και βλέπει τον μικρό τελικό του Σαββάτου (29/7) με ένα μεγάλο αντίπαλο. Την ηττημένη της αναμέτρηση Σερβία - Κροατία.(σ.σ. Σερβία)
«Θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, ουσιαστικά στη μια μέρα που μεσολαβεί. Όσο είναι δυνατόν. Η ομάδα μας βρίσκεται στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Με άλλα τρία μεγαθήρια. Και το Σάββατο θα παλέψουμε με θηρίο. Αυτές οι τρεις ομάδες, Ουγγαρία, Σερβία, Κροατία, είναι σε διαφορετικά κυβικά από εμάς. Είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσουμε. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το κάνουμε. Θα προσπαθήσουμε όπως κάναμε σήμερα, να το κάνουμε και με όποιον αντίπαλο έρθει..Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο….»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.