Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Λομπίστας και όχι κατάσκοπος δηλώνει το τρίτο πρόσωπο στη συνάντηση Τραμπ τζούνιορ με τη Ρωσίδα δικηγόρο

Ένας Ρωσο- Αμερικανός λομπίστας επιβεβαίωσε σήμερα σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι είχε συμμετάσχει στη συνάντηση που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2016 μεταξύ του μεγαλύτερου γιου και του γαμπρού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με μια Ρωσίδα δικηγόρο, η οποία, όπως πίστευαν, είχε στην κατοχή της επιβαρυντικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον. Η παρουσία στο ραντεβού αυτού του προσώπου, του Ρινάτ Ακμετσίν, ήταν έως σήμερα άγνωστη.

Ο Ακμετσίν, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε ότι είναι πρώην πράκτορας της σοβιετικής αντικατασκοπείας, όπως μετέδωσαν ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αν και υπηρέτησε ως στρατιώτης σε μια σοβιετική μονάδα της αντικατασκοπείας.

«Δεν εργάστηκα ποτέ για μια υπηρεσία πληροφοριών. Αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής και στοχεύει στο να αποσπάσει την προσοχή από το έργο μου στο Κογκρέσο όπου καταγγέλλω το νόμο Μαγκνίτσκι» τόνισε ο Ακμετσίν. Όπως έγραψε η Washington Post, ο άνδρας αυτός μετανάστευσε στις ΗΠΑ και έλαβε την αμερικανική υπηκοότητα το 2009.

Εργάζεται στην Ουάσιγκτον ως λομπίστας, όπως αποδεικνύεται από τις υπεύθυνες δηλώσεις που έχει καταθέσει στη Γερουσία και περιήλθαν σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο νόμος Μαγκνίτσκι, που εγκρίθηκε το 2012, προέβλεπε την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC του δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, Άλαν Φάτερφας, ο γιος του Αμερικανού προέδρου αγνοούσε το παρελθόν του λομπίστα και πίστευε ότι ήταν φίλος του Εμίν Αγκαλάροφ, του Ρώσου τραγουδιστή που διαμεσολάβησε, μαζί με τον ατζέντη του Ρομπ Γκολντστόουν, για τη συνάντηση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ παραδέχθηκε αυτήν την εβδομάδα ότι συναντήθηκε με τη Ναταλία Βεσελνίτσκαγια με την ελπίδα να του παραδώσει πληροφορίες της ρωσικής κυβέρνησης για τη Χίλαρι Κλίντον. Όμως η δικηγόρος δεν είχε τελικά πληροφορίες και μίλησε κυρίως για το νόμο Μαγκνίτσκι. Η ίδια αρνήθηκε επιπλέον κάθε σχέση με τη ρωσική ηγεσία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ακμετσίν στη Washington Post, η Βεσελνίτσκαγια είχε εντούτοις φέρει μαζί της έγγραφα που σχετίζονταν, σύμφωνα με τον ίδιο, με ένα αμερικανικό επενδυτικό ίδρυμα που είχε διασυνδέσεις με τη Ρωσία και την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (του κόμματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ). Άφησε αυτά τα έγγραφα στη συνάντηση, επιβεβαίωσε ο λομπίστας.



Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/697313/lobistas-kai-ohi-kataskopos-dilonei-to-trito-prosopo-sti-sunadisi-trab-tzounior-me-ti-rosida-dikigoro/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.