Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ανοιχτά της Κύπρου το Barbaros - Για απόβαση μιλάνε τουρκικά μέσα

Ανοιχτά της Κύπρου το Barbaros - Για απόβαση μιλάνε τουρκικά μέσα

Δεν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε NAVTEX - Η Milliyet κάνει λόγο για «Απόβαση στη Μόρφου» - Προηγήθηκε η αποστολή δύο φρεγατών και ενός υποβρυχίου στην περιοχή της γεώτρησης

Ανοιχτά της Κύπρου βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός, το οποίο μέχρι χθες βράδυ ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Σινίφκης στη Νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με το «Marine Traffic», το Μπαρμπαρός αυτή την ώρα βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη Μόρφου. Ωστόσο, σύμφωνα με τη ιστοσελίδα, προορισμός του Μπαρμπαρός είναι τα Μουδανιά, στη βορειοδυτική Τουρκία.



Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικού και Ωκεανογραφίας του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή ανακοίνωση προς ναυτιλωμένους (Navtex) σε σχέση με τη δραστηριότητα του τουρκικού σεισμογραφικού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Haber7, αυτό που ώθησε την Τουρκία σε αντιδράσεις, είναι «η πρωτοβουλία της Νότιας Κύπρου να συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο». 




Περισσότερα στο http://www.protothema.gr/greece/article/697080/oi-tourkoi-stelnoun-to-barbaros-sti-morfou-gia-apovasi-milane-tourkika-mesa/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.