Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ο Alonso έδειξε απλά τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό – Eric Boullier



Η McLaren Honda κατέγραψε την πιο ανταγωνιστική εμφάνιση της στη σεζόν μέχρι στιγμής για να κερδίσει εννέα βαθμούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Grand Prix της Ουγγαρίας.
Ο Fernando Alonso οδήγησε έναν εντυπωσιακό αγώνα για να τελειώσει έκτος, σε μια παράσταση που περιελάμβανε μια ξεχωριστή κίνηση προσπέρασης γύρω από την εξωτερική του Carlos Sainz στη στροφή 2 και ένα πολύ καλό δεύτερο stint στο μαλακό ελαστικό, το οποίο τελείωσε με τον συνολικά ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 69ο γύρο.
Ο Stoffel Vandoorne κέρδισε την καλύτερη θέση τερματισμού του για φέτος, στην 10η θέση. Κρατήθηκε λίγο πίσω μετά από το συμβάν του πρώτου γύρου με τον Daniel Ricciardo, αλλά ανακάμψε γρήγορα για να τρέξει μέσα στην πρώτη 10αδα. Προς το τέλος του αγώνα, πάλευε για την ένατη με τον Esteban Ocon της Force India, διασχίζοντας τη γραμμή μόλις 0,6δ πίσω από τον Γάλλο.
Ο Eric Boullier, ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren Honda, σχολίασε: «Σήμερα ήταν μια έγκαιρη υπενθύμιση ότι, παρά τη δύσκολη χρονιά μέχρι στιγμής, στην καρδιά μας παραμένουμε μια παθιασμένη ομάδα αγώνων. Το να σκοράρουμε εννέα βαθμούς και να θέσουμε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα δείχνει ότι, μόλις παρουσιαστεί μια ευκαιρία, είμαστε έτοιμοι να την εκμεταλλευτούμε».
«Τι μπορείτε να πείτε για την οδήγηση του Fernando σήμερα, εκτός από το ότι ήταν εντελώς συγκλονιστική. Πίεζε συνεχώς εκεί έξω – και, αφού είχε κάνει το pit-stop του και άλλαξε στο μαλακό ελαστικό, ήταν πραγματικά σε θέση να ελέγξει το ρυθμό του μέχρι το τέλος».
«Το πέρασμα του γύρω από την εξωτερική στον Carlos [Sainz] ήταν λαμπρό – ήξερε ότι έπρεπε να κάνει σίγουρα την κίνησή του στο φρέσκο ελαστικό, και το έκανε ακριβώς αυτό. Από εκεί, απομακρύνθηκε, και έθεσε μια σειρά από γρήγορους γύρους πριν τελικά θέσει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον προτελευταίο γύρο. Έδειξε σήμερα απλά τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό».
«Ο Stoffel οδήγησε επίσης έναν πολύ ισχυρό αγώνα. Δεν του βγήκε καλά στην αρχή, καθώς ο Ricciardo επιβραδύνθηκε ακριβώς μπροστά του, αλλά οδήγησε δυνατά μέχρι το τέλος. Θα είναι ευτυχής που σημείωσε ένα βαθμό λίγο πριν από τον αγώνα στο σπίτι του. Αυτή είναι η ανταμοιβή για μια πολύ αφοσιωμένη σκληρή δουλειά και προσπάθεια από τον ίδιο και την ομάδα».
«Καθώς ετοιμαζόμαστε για το καλοκαιρινό διάλειμμα και το δεύτερο μισό της σεζόν, αυτό το αποτέλεσμα θα μας στείλει με προστιθέμενη αίσθηση σκοπού και αποφασιστικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.