Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ώθηση για τα ψηλά η νίκη της Εθνικής Ανδρών στην πρεμιέρα, 8-7 επί της Ισπανίας


ΦΩΤΟ: Η φάση του νικητήριου γκολ της Εθνικής μας

Μπορεί να τα χρειάστηκε λίγο στο φινάλε του αγώνα, αλλά τελικά η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών πήρε μια σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα της στο 17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το απόγευμα της Δευτέρας (17/7) στη Βουδαπέστη, με 8-7 επί της Ισπανίας. Μια νίκη που εκτός από ουσίας -καθώς της δίνει σημαντικό προβάδισμα στον Γ' Όμιλο (ακολουθούν τα ματς με Ν. Αφρική και Σερβία)-, είναι και ψυχολογική ένεση που της δίνει ώθηση για να πάει ψηλά και σε αυτή τη διοργάνωση, καθώς -θυμίζουμε- ότι στην προηγούμενη είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.
Με βασικό όπλο της την πολύ καλή άμυνα για τρία οκτάλεπτα και βρίσκοντας λύσεις με όλους τους τρόπους επιθετικά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να ελέγχει το παιχνίδι και να έχει ένα προβάδισμα δύο και τριών γκολ. Βρέθηκε να προηγείται με 7-4 με γκολ του Άλεξ Γούνα στις αρχές του τέταρτου οκτάλεπτου, αλλά οι Ισπανοί με ένα σερί 3-0 ισοφάρισαν. Με γκολ του Γιώργου Δερβίση στον παίκτη παραπάνω, στο 1.20 πριν από τη λήξη, όμως, η Ελλάδα πήρε τη σημαντική νίκη και την ψυχολογία.
Αυτή η νίκη ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της Εθνικής, η οποία την Τετάρτη θέλει νίκη απέναντι στην Νότια Αφρική και να τα παίξει όλα για όλα απέναντι στη Σερβία για την πρωτιά στον όμιλο, έχοντας όμως εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τη δεύτερη θέση.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Οι Ισπανοί ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με τον Ορτέγκα, αλλά η αντίδραση της Εθνικής ήταν άμεση. Με ένα επί μέρους 4-0 κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 στις αρχές της δεύτερης περιόδου έχοντας εξαιρετικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω. Ο Ντελ Τόρο μείωσε προσωρινά, για να απαντήσει αμέσως ο Καπότσης. Η Εθνική μας θα μπορούσε να είχε πάει στο ημίχρονο με το υπέρ της +3, αλλά ο Μάγιαρακ στον παίκτη παραπάνω κατάφερε να διαμορφώσει το 5-3 στο τέλος της δεύτερης περιόδου.
Με το σταγονόμετρο μπήκαν τα γκολ στην τρίτη περίοδο. Οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά το κατάφεραν μόλις δύο φορές. Ο Βλαχόπουλος ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ κάνοντας το 6-3 με παίκτη παραπάνω, αλλά ο Μακαρό με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 6-4. Με αυτό το σκορ μπήκαν στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες.
Στην έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου ο Αλέξανδρος Γούνας ανέβασε τη διαφορά κάνοντας το 7-4, όμως οι Ισπανοί είχαν την απάντηση. Με ένα αναπάντητο 3-0 κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα και να το κάνουν ντέρμπι. Η Εθνική μας, όμως, με όπλο την άμυνα της κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και με ένα γκολ του Δερβίση, μετά από ωραία πάσα του Γεννηδουνιά, στο 1.20 πριν από τη λήξ, στον παίκτη παραπάνω, κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια.
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 7-8
Οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 1-1, 3-2.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Νταβίντ Μαρτίν): Λόπεζ Πινέδο, Μουναρίθ, Γκρανάδος 1, Ντελ Τόρο 1, Μπούστος, Μιγκέλ, Μπαρόζο 1, Εσπανιόλ, Ταχούλ 1, Φερνάντεζ, Μάλιαρακ 2, Γκουτιέρεζ 1.
ΕΛΛΑΔΑ (Θ. Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Δελακάς 1, Δερβίσης 1, Φουντούλης 2, Καπότσης 1, Ποντικέας, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Zερδεβάς.
Στις 18.30 το απόγευμα της Δευτέρας είναι το άλλο ματς της πρεμιέρας του Γ' Ομίλου: Σερβία - Νότια Αφρική.
Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική μας των Ανδρών την Τετάρτη (19/7) στις 11.50 (ώρα Ελλάδας) κόντρα στη Νότια Αφρική.
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής                                                                                                   πηγή: http://koe.org.gr/article/thisi-gia-ta-psila-i-niki-stin-premiera-8-7-epi-tis-ispanias

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.