Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Κάτοικος Πειραιά ο Μιλουτίνοφ μέχρι το 2018 !

Μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές του αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός, και θα είναι εσωτερική αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα παραμείνει κάτοικος Πειραιά μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Ο Σέρβος σέντερ που “φλέρταρε” και εφέτος πολύ έντονα με το ΝΒΑ, καθώς έχουν τα δικαιώματά του οι Σαν Αντόνιο Σπέρς, ήταν δεδομένο ότι ήθελε να μείνει μια ακόμα χρονιά στον Πειραιά. Έχει δεθεί πάρα πολύ με την ομάδα, ιδιαίτερα τους Έλληνες αλλά και τον κόουτς Σφαιρόπουλο και αυτό φαινόταν ιδιαίτερα εφέτος στο παιχνίδι του. Άλλωστε ξεκίνησε ως τρίτη επιλογή πίσω από τους Μπίρτς και Γιάνγκ και στην πορεία ουσιαστικά “κατάπιε” όλους τους άλλους ψηλούς και τελείωσε τη χρονιά με εντυπωσιακό τρόπο ως ο βασικός και αναντικατάστατος σέντερ.
Όμως αν δούμε και το οικονομικό κομμάτι ο Σέρβος του Ολυμπιακού σαφώς και από του χρόνου θα είναι πολλαπλά κερδισμένος καθώς θα μπορεί να διαπραγματευτεί από μηδενική βάση το συμβόλαιό του με τα “Σπιρούνια” καθώς πλέον δεν θα είναι υποχρεωμένος να πάρει το συμβόλαιο ενός ρούκι (πρωτοεμφανιζόμενου) όπως ισχύει την πρώτη τριετία. Αν για παράδειγμα πήγαινε εφέτος στο ΝΒΑ, ο Μιλουτίνοφ θα έπαιρνε μόλις κάτι παραπάνω από 1.5 εκατ. δολάρια το χρόνο (1.465.920 για την ακρίβεια ετησίως) για μια τριετία ενώ πλέον μπορεί να κάνει από μηδενική βάση τις διαπραγματεύσεις και μάλιστα ίσως έχοντας ως ενέχυρο μια ακόμα εξαιρετική χρονιά όπως έκανε πέρυσι.  
Για παράδειγμα ο συμπατριώτης του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς της Φενέρμπαχτσε, που περίμενε στην Ευρώπη για μια τριετία, πήγε εφέτος στους Σακραμέντο Κίνγκς κάνοντας το μεγάλο άλμα στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, και παράλληλα έγινε ο πιο ακριβός ρούκι στην ιστορία με το συμβόλαιό του να φτάνει τα 27.000.000 δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια!
Στον Ολυμπιακό θα έχει τον ίδιο (και ακόμα περισσότερο) βασικό ρόλο ψηλού και εφέτος και δεν αποκλείεται να του γίνει και μια αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό τους από τους Ερυθρόλευκους. Οι οποίοι έτσι και αλλιώς έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους Σάν Αντόνιο Σπέρς με τους Αμερικανούς να γνωρίζουν καλά ότι ο Σέρβος σέντερ βελτιώθηκε εξαιρετικά παίζοντας στους Πειραιώτες και στην πιο ανταγωνιστική Ευρωλίγκα όλων των εποχών φτάνοντας μάλιστα με την ομάδα του μέχρι τον τελικό.  
Κάπως έτσι οι άνθρωποι των “Σπιρουνιών” έχουν πάρει την απόφασή τους και μόνο ένα συγκλονιστικό απρόοπτο μπορεί να τους την αλλάξει και θα αφήσουν έναν ακόμα χρόνο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στον Πειραιά κάνοντάς του και δώρο φυσικά ένα αναβαθμισμένο συμβόλαιο του χρόνου. Όπου λογικά θα έχουν “ξεφορτωθεί” κάποιο από τα οικονομικά “βαρίδια” άλλων παικτών τους (π.χ.  του Ολντριτζ).
Από αυτή την εξέλιξη βγαίνουν κερδισμένοι τόσο ο Ολυμπιακός (που κρατά ουσιαστικά τον ψηλό που ήθελε, αν κάποιος έβαζε ακόμα και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να επιλέξει μεταξύ Μιλουτίνοφ και Μπίρτς) όσο και ο παίκτης (που θα απολαύσει τις συνεργασίες τους με Σπανούλη, Πρίντεζη και την υπόλοιπη καλή παρέα που έχει κάνει στον Πειραιά αυξάνοντας και τις αποδοχές του του χρόνου στο ΝΒΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.