Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Στο Νο. 167 του κόσμου ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς - Απόστολος Τσιτσιπάς
Μετά και από τη δεύτερη συνεχόμενη πρόκρισή του σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 25 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ATP και σκαρφάλωσε στο Νο. 167, για να βελτιώσει το career high του.
O Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να κερδίσει έδαφος και να πλησιάζει στον μεγάλο στόχο του, που είναι να σκαρφαλώσει στο Top 100, ώστε να μπορεί να αγωνίζεται απευθείας στα περισσότερα τουρνουά της ΑΤΡ και στα Grand Slam.
O 19χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος είναι Mouratoglou Pro Team Player, είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο Λονδίνο. Αρχικά έδωσε 3 αγώνες στο Roehampton, όπου κέρδισε τους Santiago Giraldo, Yannick Hanfmann και Joris De Loore, για να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon.
Στον τελευταίο προκριματικό γύρο μάλιστα χρειάστηκε 5 σετ για να κάμψει την αντίσταση του De Loore, στον πρώτο του αγώνα στην καριέρα του που είχε περισσότερα από 3 σετ
Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο All England Club, για το τουρνουά των ανδρών του Wimbledon. Πέρσι ήταν ημιφιναλίστ στα juniors και φέτος προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό των ανδρών, για δεύτερο συνεχόμενο Grand Slam, αφού το ίδιο είχε κάνει και στο Roland Garros τον προηγούμενο μήνα.
Η ήττα του από τον Dusan Lajovic στα 3 σετ του στέρησε μια καλή ευκαιρία να παίξει στο Centre Court, αφού ο νικητής αυτού του αγώνα θα αντιμετώπιζε τον Roger Federer στο μεγαλύτερο γήπεδο του ιστορικού τουρνουά, στον 2ο γύρο.
Ο Στέφανος επέστρεψε στο χώμα μετά από αυτό, για να κάνει άλλο ένα επιτυχημένο τουρνουά στην Περούτζια της Ιταλίας και στο τοπικό Challenger των 50.000 δολαρίων. Κέρδισε για 2η φορά μέσα σε λίγες μέρες τον Santiago Giraldo, No. 101 στην παγκόσμια κατάταξη, και μάλιστα στην καλύτερή του επιφάνεια, το χώμα, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Internazionali Di Tennis Citta Di Perugia. Είχε έναν καλό αγώνα και με τον Gerald Melzer, αλλά ηττήθηκε έπειτα από 2 κλειστά σετ.
Συνολικά συγκέντρωσε 50 βαθμούς από αυτά τα 2 τουρνουά και σήμερα σκαρφάλωσε στο Νο. 167 της παγκόσμιας κατάταξης, 25 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα! Βελτίωσε το career high του και έχει εξασφαλίσει από τώρα μια θέση για τα προκριματικά του US Open, ενώ υπάρχει χρόνος ακόμα και απευθείας είσοδο στο κυρίως ταμπλό, αν συλλέξει περισσότερους βαθμούς τις επόμενες εβδομάδες.
Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας των τελευταίων δεκαετιών, Κωνσταντίνος Οικονομίδης, είχε career high στο Νο. 112 της παγκόσμιας κατάταξης, μια θέση που παραμένει η καλύτερη που έχει πάρει Έλληνας παίκτης στην ΑΤΡ! Σχεδόν 50 θέσεις μακριά από αυτό το ρεκόρ βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν έχει κλείσει ακόμα τα 19 (12 Αυγούστου).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.