Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Τσίπρας: Τα μέτρα για 2019 -2020 είναι το εξιτήριο από το πρόγραμμα (Video)


Τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑNT1.
Βασικό επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για το 2019 και το 2020 αποτελούν το εξιτήριο της χώρας από τα μνημονιακά προγράμματα και το καθεστώς επιτροπείας και θα επιτρέψουν στη χώρα να βγει στις αγορές,  να σταθεί στα πόδια της και να διαπραγματευτεί με άλλους όρους την επόμενη μέρα.
Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, η επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο Eurogroup της 22ας Μαϊου, που να περιλαμβάνει δηλαδή και τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, είναι ρεαλιστικό στόχος. Απώτερη επιδίωξη η «διατηρήσιμη και όχι ευκαιριακή» έξοδος της χώρας στις αγορές.
Αναφερόμενος στη σημασία της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι αν η κυβέρνηση υποχωρούσε στις πιέσεις τις αντιπολίτευσης να κλείσει τη συμφωνία άρον άρον θα έπρεπε να πάρει 42 φορές περισσότερα μέτρα με δεδομένη την πρόβλεψη που έκανε το ΔΝΤ τον Σεπτέμβριο του 2016 για 0,1% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016.









Περισσότερα στο http://www.topontiki.gr/article/218126/tsipras-ta-metra-gia-2019-2020-einai-exitirio-apo-programma-video

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.