Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Morgan Stanley: Aυτά είναι τα κέρδη των τραπεζών στο τρίμηνο

Μεικτή εικόνα δίνει για το δεύτερο τρίμηνο για τις ελληνικές τράπεζες η Morgan Stanley ενώ βελτιώνονται οι τάσεις στη ρευστότητα και η κερδοφορία τους δείχνει ανθεκτική.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες θα ανακοινώσουν εισροές καταθέσεων 1% μετά την χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων για το «νέο χρήμα».

Η Morgan Stanley εκτιμά ότι και οι τέσσερις τράπεζες θα εμφανίσουν περαιτέρω μείωση της εξάρτησης τους από την ακριβή χρηματοδότηση του ELA (κατά 0,7 με 5,25 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, λόγω των εισροών καταθέσεων, των συναλλαγών repos και προτίμησης για τις πράξεις χρηματοδότησης της ΕΚΤ, που ενέχουν σχεδόν μηδενικό κόστος. Ως εκ τούτου, προβλέπει ήπια αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους.

Έτσι, προβλέπεται ήπια ανάπτυξη στα καθαρά έσοδα από τόκους (NII).

Ο οίκος βλέπει ανοδικά περιθώρια 31-95% στις τιμές-στόχους ενώ και οι τέσσερις τράπεζες αναμένεται να εγγράψουν κέρδη περί τα 50 εκατ. ευρώ η κάθε μία.

H Morgan Stanley δίνει για την Alpha Bank τιμή στόχο 2,01 ευρώ για την Eurobank 0,79 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα 0,29 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς 0,25 ευρώ.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων η Morgan Stanley προβλέπει το β' τρίμηνο ζημιές 16 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank, μηδενικά τριμηνιαία κέρδη στην Εθνική Τράπεζα, κέρδη 26 εκατ. ευρώ για την Eurobank και κέρδη 20 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς.


Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/604840/morgan-stanley-auta-einai-ta-kerdi-ton-trapezon-sto-trimino/


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.