Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η Τουρκία κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την έκδοση του Γκιουλέν

Την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν με επίσημο αίτημα ζήτησε την Παρασκευή η τουρκική κυβέρνηση από τις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο και όπως μεταδίδει το Reuters, το επίσημο αίτημα έκδοσης που κατέθεσε η Άγκυρα δεν αφορά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, αλλά σχετίζεται με άλλα αδικήματα για τα οποία κατηγορούν οι τουρκικές αρχές τον Γκιουλέν. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος.

Εξάλλου, επίσημη αποστολή Αμερικανών αξιωματούχων θα συναντηθεί την Τρίτη και την Τετάρτη στην Τουρκία με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, στο πλαίσιο της έρευνας με επίκεντρο τον πρώην ιερωμένο, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η αντιπροσωπεία, την οποία απαρτίζουν τέσσερις αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των δικαστικών αρχών.

Έπειτα από τις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη και την Τετάρτη, μια ομάδα από αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας αναμένεται επίσης να μεταβεί στις ΗΠΑ. Την Τετάρτη, θα επισκεφθεί την Άγκυρα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/604845/i-tourkia-katethese-episimo-aitima-stis-ipa-gia-tin-ekdosi-tou-gioulen/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.